Türk Kahvesi – Turkısh Coffee

Türk Kahvesi, Türklerden ortaya çıkan ve zaman içerisinde Avrupa’nın tamamına yayılan eşsiz ve pek çok yönden benzersiz bir kahve demleme biçimidir. Telvesi ile ikram edilen, telvesi ile geleceğin görüldüğü üzerine varsayımlarla fal bakılan, gerek yanında ikramlıkları gerekse kültürel farklılıkları ile tam anlamıyla lezzet harikalarından birisidir.

Türk Kahvesi Tarihi Gelişimi

  • Kahve ilk olarak 13. yüzyıl sonlarına doğru Etiyopya-Güney Habeşiştan Kaffa yöresinden Türk Kahvesi ise Yemen’den ortaya çıkmıştır. Sadrazam Özdemiroğlu Osman Paşa’nın babası olan Yemen valisi Özdemir Paşa Türk Kahvesinin tadına duyduğu hayranlıkla kahveyi İstanbul Tahtakale’ye getirmiştir. Kısa süre sonra Tahtakale’ye gelen kahvenin önce ülkeye oradan da Avrupa’ya kapıları açılmıştır. Ayrıca Türk Kahvesi 2013 yılında UNESCO Somut olmayan kültürel miras listesine eklenmiştir.
  • Dünya genelinde en çok tüketilen kahveler arasına giren Türk kahvesi, pek çok restaurant ve kahve satış noktalarında varlığını sağlam bir zemin üzerine oturtmuş bir içecektir. Bu kadar beğenilen bir kahve türü olmasının ardından zamanla kendi içinde de çokça çeşitlere ve aromalara ayrılmıştır.
  • Pişirme ve sunum yöntemlerine göre Süvari, Kül, Menengiç, Cilveli, Mırra, Dibek, Devebatmaz, Yandançarklı, Okkalı, Kallavi ve Tiryaki kahvesi olmak üzere çok çeşitlere ayrılır.
  • En sevilen aromalıları arasında Damla Sakızlı, Kakuleli, Fındıklı, Güllü Lokumlu, Harem ve Hürrem aromalıları vardır.

Türk Kahvesinin Yararları

Kahve sanılanın aksine doğru ve yeterli miktarda tüketildiğinde insan sağlığına oldukça faydalı bir içecektir. En sevilen kahve türlerinden birisi olan Türk Kahvesinin Yararları hakkında:

  • Kişiye dinçlik hissi ve enerji sağlar. Gün içindeki o uyku mahmurluğunu üzerinizden hızla atmanıza yardımcı olur.
  • Şekersiz ve doğru kullanımda zayıflama da yardımcıdır. Mide sağlığına iyi gelir.
  • İçeriğinde bulunan antioksidan ile kalbinizi korur.
  • Hafızayı güçlendirir. Zihinsel birçok hastalıktan korur.

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Yapılışı:

Şeker eklenecek ise “Orta şekerli için tek(18 kcal), şekerliye çift (29 kcal) ve çok şekerli Türk Kahvesi için üç şeker(40 kcal) ilave edilebilir. (Şekersiz bir fincan Türk Kahvesi – 7 kcal)

Malzemeler cezveye alınır ve ateşe konmadan önce güzelce bir karıştırılır. Daha sonra ocağa alınır.

Cezve ısınırken karıştırmak köpüğün dağılmasına yol açacaktır. Bu yüzden önce karıştırmanız önemlidir.

Arzu edilirse su yerine sade soda kullanılabilir. Kahvenize piştikten sonra bir dilim limon ya da şeker yerine bir cay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

Kahveniz sunuma hazır, afiyet olsun…

LEZZETİN BAŞLADIĞI YER BONGARDİ İLE DÜNYA KAHVELERİNİ KEŞFET!

Siz de Dünya Kahvelerini Tatmak ve Benzersiz Lezzetlerini Keşfetmek İsterseniz Trendyol, Hepsiburada ve Çiçek Sepeti`nden Tekli Paketler, Fırsat Ürünleri ve Avantajlı Setlerimize Ulaşabilir, Lezzeti Kapınıza Çağırabilirsiniz.

Lezzetin Başladığı Yer